ŞIRNAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Devlet Hastanelerimizde ''Akılcı İlaç Kullanımı'' konulu Eğitimlerimiz.

GÜNCELLENME TARİHİ: 10/02/2017

Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Ulusal eylem planı 2014-2017 kapsamında öncelikli faaliyet alanlardan biri olan antibiyotiklerin akılcı kullanımı sağlanması amaçlanmaktadır.

İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinasyonunda ilimiz Merkez ve İlçe Hastanelerinde görev yapmakta olan tüm Uzman Hekimlerimiz ve Acil Hekimlerimizin katılımıyla 31 Ocak-3 Şubat 2017 tarihleri  arasında  Devlet Hastanelerimizin toplantı salonlarında ‘’Akılcı İlaç Kullanımı ve Hızlı Antijen Testlerinin Uygulanması’’ konulu eğitim düzenlenmiştir.

Eğitime; İl Sağlık Müdürü Dr. Eyyüp GÜNEŞ başkanlığında; Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Koordinatörlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Gülşah TAŞKIN, Eğitimci Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Meltem ZENCİR, İl Sağlık Müdürlüğü AİK İl Temsilcileri Sinan ÇALIŞ ve Büşra KARATAŞ' ın katılımlarıyla beraber, Uludere, Beytüşşebap, Güçlükonak, İdil, Silopi ve Cizre İlçeleri ile Şırnak Merkez olmak üzere tüm hastanelerimiz de ayrı ayrı eğitim verilmiştir. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem ZENCİR tarafından verilen eğitimde ‘’Uygun Antibiyotik Kullanımı ve Reçete Edilmesi’’ hakkında bilgiler verilip hızlı antijen testlerinin kullanımı anlatmıştır. Eğitim sonunda eğitime katılan hekimlere Hızlı Antijen Testleri dağıtılmıştır.

Cumhuriyet Malallesi İl Özel İdare Karşısı

Tel:0486 216 18 30